17.03.2019   MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

MECLİS ÜYELERİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Oda/Borsa Meclis Üyeleri Bilgilendirme Semineri’nde, meclis üyeleri ile bir araya geldi.​

Konuşmasının başında Yeni Zelanda’da bir camide ibadet eden müslümanlara yapılan çirkin saldırıyı kınayan Hisarcıklıoğlu, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümüne ilişkin görüşlerini de aktardı ve “Bayrağın dalgalanması ezanın susmaması için canlarını feda edenlere Allah’tan rahmet diliyor ve şükranlarımızı iletiyorum” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu meclis üyelerini bilgilendirme seminerini geçmişte de yaptıklarını ancak, üyelerin yarısından fazlasının değişmesiyle beraber yeniden yapılma ihtiyacını gördüklerini dile getirdi. Hisarcıklıoğlu, ekonomideki sıkıntıların ardından 365 oda ve borsa başkanı ile bir araya geldiklerini ve bölgelerin ihtiyaç ve beklentilerini not alarak hükümete bunu aktardıklarını anlattı.

Oda ve borsalardan gelen talepler karşısında yapılan icraatlar konusunda meclis üyelerini bilgilendiren Hisarcıklıoğlu, kısa çalışma ödeneği, SGK prim borçlarının vadelendirilmesi, işverene asgari ücret desteği, tasfiye ve devir sözleşmeleri, teknik iflas sorunu, ticari alacak sigortası, lisanslı depoculuk alanındaki destekler, mera fonunun kaldırılması, iç piyasa için KDV ve ÖTV indirimleri, döviz sözleşmeleriyle ilgili sorunlar, ihracat kapamaları, ticari araçların kiralanması, KOBİ ve tarımsal kredilerin yeniden yapılandırılması, mesleki eğitimde dönüşüm hamlesi, KDV iadeleri, istihdam seferberliği ile sağlanan imkanlar, konut kredisi faizlerinin düşürülmesi ve KOBİ Değer Kredisi konularının çözüme kavuşturulduğunu söyledi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ayrıca, istihdam, finansman, vergi, mevzuat ve destekler konularında da takip edilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Bugün 39 Kişi Toplam 1900 Kişi